6 Interieurtrends van 2022 op een rijtje

Samen met onze ontwerpers Stella en Ben hebben we voor jou 6 interieurtrends van 2022 op een rijtje gezet. Ze gaan over hoe je een metaal-look op elk oppervlakte bereikt, natuursteen eens op een andere manier kan toepassen, organische vormen, graphic behang en ton sur ton kleuren. Het gebruik van verschillende materialen kan warmte toevoegen aan je interieur. Lees hieronder de trends en laat je inspireren!

Trend 1: Gebruik VeroMetal voor een metaal-look!

De eerste trend waar ontwerper Stella mee komt is het gebruik van VeroMetal in je interieur. Dit is een harde metaalcoating die gespoten kan worden op verschillende ondergronden zoals schuim, kunststof, gips, hout en karton. Je interieur krijgt een stoere, industriële uitstraling en het VeroMetal is verkrijgbaar in warme kleuren.

mintinterieur 10 1
In dit project gebruiken we bijvoorbeeld VeroMetal op de keuken.
interieurtrends-verometal
VeroMetal is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Trend 2: Organische vormen

Deze trend kwam in 2021 al voorbij, maar het gebruik van organische vormen is nog steeds een goede keuze. Het maakt je interieur zachter en vriendelijker. Hoe je deze trend inzet? Dat is helemaal aan jou.

Je kunt kiezen voor strakke lijnen als basis, waar je organische vormen aan toevoegt voor meer dynamiek. Dit kan bijvoorbeeld door losse meubels toe te voegen die ronde vormen hebben. Deze kunnen we op maat voor je maken. Je kunt de organische vormen ook toepassen in de muren, het plafond, de vloer of in de verlichting. Dit is één van de Interieurtrends die bij een kantoor in Apeldoorn hebben uitgevoerd:

Trend 3: Natuursteen in keukens, kasten én wanden.

Een keukenblad van graniet of marmer zien we vaker voorbij komen. Nóg gedurfder is om het gehele meubel uit te voeren in natuursteen. We horen je denken: “Hoe zit het dan met de lades?”. Daar hebben we een oplossing voor. Door te kiezen voor een lichter materiaal zoals Corian en HI-MACS kunnen óók frontjes van deuren en lades worden uitgevoerd in een natuursteen-look. Onze adviseurs Danny en Jeroen kunnen je hier meer over vertellen.

Ben je opzoek naar meer eenheid in je woning? Laat het materiaal dan voor de verrassing eens terugkomen in de wanden en in andere meubels. 

mintinterieur 4 1 edited
Een voorbeeld is dit project, hetzelfde project waar ook de VeroMetal trend in wordt gebruikt. De marmer look komt terug in de hele woning.

Trend 4: Ton sur ton kleuren

Als je het over Interieurtrends hebt kan de Ton sur ton trend niet ontbreken. Ton sur ton kleuren zijn dezelfde kleuren in een verschillende tint. Het is een Franse benaming voor ‘tint op tint’. Een tijdloze trend, want deze ton sur ton is mooi door haar eenvoud.

Door de muur en je kastenwand in dezelfde kleur uit te voeren creëer je eenvoudig eenheid en harmonie in je interieur. De kleuren sluiten altijd op elkaar aan. Door het gebruik van verschillende materialen blijft de uitstraling van je interieur tóch spannend. Bijvoorbeeld verf én stof. 

Trend 5: Graphic behang

Je kunt het veilig houden en gaan voor een mooi schilderij aan je muur. Maar waarom niet een hele wand als eyecatcher gebruiken? Durf out of the box te gaan met graphic behang. Je kunt dit behang bijvoorbeeld ook toepassen op een kastenwand in plaats van je muur.

interieurtrends graphic behang 2
‘Wooden face’ graphic behang [beeld via Daisy James]

Trend 6: Interieur met warmte

Een warm interieur krijg je natuurlijk door het aanzetten van je open haard. Maar warmte kun je óók creëren door het gebruik van natuurlijke kleuren en verschillende materialen. Zo hoeft je kast niet meer alleen van hout te zijn, maar kun je hem ook uitvoeren in een look & feel van stof of leer.

Benieuwd naar meer interieurtrends? Stella en Ben praten je graag bij!

Gepost in door Ilse Bouman