Hoe onze kantoorinrichting zorgt voor productiviteit én een warm welkom.

Wij geloven dat een goed interieurontwerp niet alleen esthetisch aantrekkelijk moet zijn, maar ook functioneel en productiviteit bevorderend. In ons nieuwe pand, geopend in maart 2024, komen esthetiek en functionaliteit samen. In dit artikel gaan we in op de doordachte ontwerpkeuzes voor onze kantoorinrichting. Deze keuzes hebben namelijk geleid tot een ruimte die niet alleen inspirerend is voor ons team, maar ook een warm welkom biedt aan jou als klant.

Indeling: Ruimtes waarin je fijn kunt samenwerken

Een interieurontwerp begint met nadenken over de indeling. Bij het ontwerp van onze kantoren en inspiratiestudio is ieder detail zorgvuldig overwogen. We begonnen met een blanco plattegrond. Het doel? Een omgeving creëren die voelt als thuis en die de samenwerking en productiviteit bevordert.

Optimale benutting van de ruimte

We hebben rekening gehouden met de behoeften van elk team en hun samenwerkingen onderling. Door slimme plaatsing van muren, deuren en kasten hebben we privacy gecreëerd waar nodig. En dat zónder de openheid van de ruimte te verliezen.

mint 2

Een kantoorinrichting met een fijne akoestiek

Te veel mensen in één ruimte kan ten koste gaan van je concentratie. Daarom hebben we hoekjes gecreëerd en akoestische panelen gebruikt om geluidsoverlast te minimaliseren. Ook onze plafonds zijn voorzien van akoestisch materiaal. Hierdoor ontstaat er een rustige werkomgeving voor iedereen.

Voldoende opbergruimte

Iedere afdeling, van verkoop tot werkvoorbereiding, heeft voldoende opbergruimte. Daardoor heeft iedereen voldoende mogelijkheid om zijn werkplek opgeruimd te houden. In onze ruime stalenkamer kunnen de ontwerpers bijvoorbeeld al hun materialen makkelijk opbergen in lades en kasten. De werkplekken zien er netjes en rustig uit.

Uitstraling: De ruimtes in harmonie

Veel ontwerpkeuzes zijn gebaseerd op esthetiek. Visuele aantrekkingskracht. Hoogwaardig interieur, waarmee we laten zien welk vakmanschap we in huis hebben. En waarin onze medewerkers fijn kunnen samenwerken.

Van buiten naar binnen, van binnen naar buiten

En warm welkom, mét ‘wauw’-factor. Het ontwerp van onze pui hebben we doorgetrokken naar binnen. Je ziet het terug in het ‘ritme’ van de verlichting. Maar ook de verticale belijning in de balustrade van de trap en de wandbekleding is hiervan een voorbeeld.

Unieke materiaalkeuzes

Een gewaagde combinatie van materialen – zoals glanzende oppervlakken en stoer leer – vormen samen een geheel. Van patronen, materialen tot kleur; alle ontwerpkeuzes dragen bij aan een uitnodigende sfeer.

Het verweven van onze merkidentiteit

Ons Mint logo is subtiel verweven door het hele interieur. Hierdoor ontstaat consistentie in vorm. Ieder detail is doordacht.

Comfort en functionaliteit: Mint voelt als ’thuis’

We streven ernaar een unieke en warme omgeving te creëren. We willen dat onze medewerkers en gasten zich bij ons thuisvoelen. Het gevoel van comfort is een belangrijke waarde geweest tijdens het ontwerpen van onze kantoorinrichting.

Zit-/sta-bureaus voor medewerkers

Voor medewerkers zit dit comfort hem in het werken aan zit-/sta-bureaus. Met daartussen akoestische panelen. Een vloerbedekking onder je voeten en planten om je heen zorgen voor een huiselijke sfeer. Een geborgen werkplek voelt prettig en verhoogt je productiviteit.

kantoorinterieur mint 11

Klantgerichte spreekkamers

We ontvangen onze gasten in de inspiratiestudio en vervolgen het gesprek in één van onze spreekkamers. Deze kamers zijn ontworpen met privacy en comfort in gedachten. Het is belangrijk dat onze bezoekers zich bij ons op hun gemak voelen. We hebben bewust gekozen voor vitrage. Het laat daglicht binnen én je zit privé.

Conclusie

We geloven dat een mooie en goede kantoorinrichting een waardevolle bijdrage levert aan het welzijn van je medewerkers én bezoekers. Het bevordert de productiviteit en het comfort. Met ons nieuwe pand laten we hiervan het voorbeeld zien. Wil je met ons sparren over manieren waarop we jouw interieur kunnen verbeteren? We komen graag met je in gesprek.

Meer zien van dit interieur? Bekijk de foto’s op Pinterest!

Gepost in door Ilse Bouman