5 Manieren van Mint om een duurzaam interieur te produceren

Duurzaamheid, waar hoor je het tegenwoordig niet? We willen je graag vertellen wat we doen om jouw interieur zo duurzaam mogelijk te produceren. Bijvoorbeeld door het gebruik van kwaliteitsmaterialen, afval gescheiden afvoeren, geen gas gebruiken en innoveren. Dat alles gecombineerd met een Hart voor Hout.

Kwaliteitsmaterialen

Door te werken met materialen van hoge kwaliteit maken we voor jou een duurzaam interieur. Deze materialen zorgen er namelijk voor dat jouw interieur langer meegaat. Laat je een kast op maat maken? Dan vervang je deze niet gauw voor een nieuwe. Toch? We denken goed na over de indeling en gebruiksfunctie, waardoor je lang plezier beleeft aan jouw meubel(s).

Zo geeft onze leverancier voor scharnieren en ladelopers een levenslange garantie op het geleverde materiaal. Je product moet dan wel zó goed zijn als je deze garantie durft te geven.

We voeren afval gescheiden af

In onze fabriek werken we met veel verschillende materialen. Hout, plastic, papier: noem maar op. We halen bijvoorbeeld zoveel mogelijk uit één plaat. Efficiënt toch? Maar: afval voorkómen doen we niet. Dus kunnen we het afval dát er komt maar beter scheiden.

Restafval van spaanplaten wordt bijvoorbeeld gerecycled tot nieuwe spaanplaten. Fijn als dit proces soepel verloopt. Daarom werken onze leveranciers met een handig systeem. Namelijk Wood Loop.

Stel je voor: de leverancier komt nieuwe spaanplaten brengen. Wel zo handig dat hij de reststukken spaanplaat uit onze werkplaats meteen mee terug neemt. Hier worden dan weer nieuwe platen van gemaakt.

Een deel van ons resthout wordt dus gerecycled. Het andere deel? Daar verwarmen we onze werkruimte mee. En dat leggen we je hieronder uit.

We verbruiken geen gas

Dat lees je goed. We gebruiken geen gas in ons pand. Dat komt omdat we ons resthout verbranden. Hierdoor komt nieuwe energie vrij, dat we gebruiken om ons pand te verwarmen.

Zo gaan we van resthout naar warmte

Bij het maken van nieuwe meubels blijft altijd wat resthout over. Bijvoorbeeld tijdens het zagen en het frezen. Dit resthout gooien we in een bak. Dan gaat het in een machine waar van ons resthout briketten worden geperst. Deze briketten worden vervolgens weer verbrand. Op deze manier komt er energie vrij om ons gehele pand te verwarmen. Hierdoor kunnen we nieuwe interieurs blijven produceren met de energie van ons materiaal!

We blijven opzoek naar innovaties

We houden onze ogen altijd open voor nieuwe innovaties op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie.

Een voorbeeld? We investeren in innoverende machines om de kwaliteit van jouw product te verhogen. Daarnaast draagt het bij aan een zo optimaal mogelijke werkomgeving. Door het gebruik van de juiste machines wordt er efficiënter gewerkt. Hoe sneller en beter de interieurs worden geproduceerd, hoe meer we kunnen produceren in hetzelfde tijdsbestek.

Hart voor hout

We werken veel samen met gecertificeerde leveranciers. Ons hout komt bijvoorbeeld van een leverancier die zowel over het FSC als het PEFC-certificaat beschikt. Dat mag je ook wel van ons verwachten! Beide certificaten staan voor duurzaamheid en geven de garantie dat we bijdragen aan verantwoord bosbeheer. Dat vinden we bij Mint Interieur belangrijk. We willen namelijk dat onze kinderen later ook nog in het bos kunnen lopen.

In onze interieurs wordt veel met fineer hout gewerkt. Een heel duurzaam product. Houtfineer wordt namelijk in dunne lagen uit een boomstam gesneden en is de meest verantwoorde manier om met een boom om te gaan. In tegenstelling tot massief hout, dat meestal gezaagd wordt uit een stam. Hierbij heb je veel zaagverlies. En dat is verspilling van waardevol hout. Zonde!

Iedere boom is uniek, wat maakt dat elk fineerproduct een eigen uitstraling heeft. Karakter gegarandeerd dus. Én… het is ook nog eens beter voor je portemonnee.

Benieuwd naar wat we maken? Download onze inspiratie brochure!

Gepost in door Ilse Bouman